emberland
emberland
emberland
emberland
emberland
emberland

 

 

 

 

emberland
 
 
 
 
 
emberland emberland emberland
 

Specii si soiuri


Agrise --- Agrise

--- Pallagi Orias - verde

Perioada de coacere etse la 10-20 iulie. Fructul este mare aproximativ 6 gr eliptic, de culoare verde-galbui. Este altoit pe portaltoi "Ribes Aureum" pe trunchi inalt, pe care soiul este foarte productiv.

Copaci: C52

--- Piros Izletes - rosu

Tufele sunt de vigoare mijlocie, cu ghimpi subtiri si rari. Soiul este productiv cu rezistenta buna la boli.Fructele sunt mari 5 g, de culoare rosu inchis. Pulpa este rosu galbui, cu gust armonic, placut.

Copaci: C51


Alun --- Alun

--- Botermo Nagy

Botermo Nagy - ALUN

Copaci: C2

--- Cosford

Este o specie valoroasa, cu fructe placute la gust si constituie un aliment foarte hranitor datorita consinutului mare in uleiuri (50-73%), proteine (12-18%), vitamine, saruri minerale. Alunele pot fi consumate in stare proaspata, prelucrate in produse de cofetarie sau pot fi utilizate pentru extragerea uleiului. Rezista la geruri mari, de pana la -30°C, insa prezinta sensibilitate la gerurile mai mici de -10°C ce apar in perioada infloritului. Nu este pretentios la sol, reuseste chiar pe terenuri pietroase, sarace, calcaroase sau acide, insa in conditiile unui regim mai ridicat de umiditate.

Copaci: B61

--- Lampert Alb

Este o specie valoroasa, cu fructe placute la gust si constituie un aliment foarte hranitor datorita consinutului mare in uleiuri (50-73%), proteine (12-18%), vitamine, saruri minerale. Alunele pot fi consumate in stare proaspata, prelucrate in produse de cofetarie sau pot fi utilizate pentru extragerea uleiului. Rezista la geruri mari, de pana la -30°C, insa prezinta sensibilitate la gerurile mai mici de -10°C ce apar in perioada infloritului. Nu este pretentios la sol, reuseste chiar pe terenuri pietroase, sarace, calcaroase sau acide, insa in conditiile unui regim mai ridicat de umiditate.

Copaci: B1, B59, B60

--- Lampert Rosu

Lampert Rosu - ALUNE

Copaci: A1, B2


Cais --- Cais

--- Rosu Timpuriu

Fruct de marime mijlocie (35 gr), de forma ovoidala, culoare portocalie stratiata cu rosu carmin, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: I iulie.

Copaci: B55, C53, C58, D18, D19

--- Bergeron

Fruct de marime mijlocie spre mare (40 -50 gr), forma ovoidala, putin alungita, culoare portocalie, cu gust bun. Perioada de coacere: III iulie.

Copaci: C56, C57

--- Cea mai buna de Ungaria

Fruct de marime mijlocie spre mare (45 -50 gr), forma ovoidala, culoare portocalie si cu rosu carmin pe partea insorita, gust foarte bun Perioada de coacere: II iulie.

Copaci: B52, B53, C55

--- Mandulakajszi

Fruct de marime mare (55-60 gr), forma alungita, culoare portocalie stratiat cu rosu, gust foarte bun. Perioada de coacere: III iulie.

Copaci: B58, C48

--- Panonia

Fructele sunt mijlocii (45 gr.), forma ovoidala, culoare galben portocaliu si gust foarte bun. Perioada de coacere: II iulie.

Copaci: B56, B57, C59, D14, D17

--- reale d'Imola

Soi viguros, productivitate ridicata; fructe medii-mari, de forma oblong-ovala, culoare galben-portocaliu, cu o supraculoare rosu stralucitor pe 30% din suprafata; pulpa de culoare portocalie, consistenta medie, foarte dulce si aromata, neaderenta la sambure;

Copaci: Nu este deocamdata plantat soiul.

--- Uriasa de Cegled

Fruct de marime foarte mare (50-80gr), forma ovoidal-turtita, culoare portocalie cu gust foarte bun. Perioada de coacere: II iulie.

Copaci: B54, C54


Catina --- Catina

--- SERPENI

Catina, sau "ginsengul romanesc" contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele. Catina poate fi si cel mai bun vaccin antigripal. Catina este rezistenta la capriciile vremii raspunde bine la tehnologia de cultura. Este important insa ca plantele sa fie irigate. Din punct de vedere taxonomic, catina face parte din ordinul Rosales, familia Eleagnaceae, specia Hippophae rhamnoides. Se prezinta ca un arbust tufos, extrem de rezistent in egala masura la ger si la seceta. Iubeste lumina directa a soarelui, si nu creste in zone semiumbroase sau acoperite. Atinge in medie inaltimea de 1,5 - 4 metri, dar in conditii optime de mediu poate atinge si 8 metri. Cand clima zonei geografice unde creste este totusi prea aspra, catina se adapteaza la acest factor extern devenind un arbust tarator. Infloreste in lunile martie-aprilie, depinde de temperatura. Fructifica anual.

Copaci: C7, C8, C9, C10


Cires --- Cires

--- Bigarreau Burlat

Fruct : de marime mare (5 – 6gr), forma ovoidala, culoare rosie, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: III mai - I iunie.

Copaci: C12, C15, C18, D11, D11

--- Germersdorf

Fruct de de marime mare (8-9 gr), cordiforme, culoare rosu-carmin, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: III iunie - I iulie.

Copaci: C17, C26, C31

--- Katalin

Fruct de marime de marime mare (8-10 gr), de forma sferica, culoare rosu inchis, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: III iunie - I iulie.

Copaci: C21, C22, C23, C24, C25, C28, C29, D23, D24

--- Linda

Fruct sunt mari (7-9 gr), cordiforme, culoare rosu inchis, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: III iunie

Copaci: C13, C16

--- Nu stiu

Nu stiu - urmeaza sa complectez peste ceva vreme

Copaci: A2

--- Stella

Este un soi cu fructe excelente de masa, rezistent la daunatori si la boli. Pomul fructifica devreme. La maturitate atinge inaltimea de 4,5 - 5 metri. Aveti grija cu pasarile, pentru ca ele prefera acest tip de cirese. Fructul este mare de 8-9g, de forma cordiforma, de culoare rosie stralucitoare, cu pulpa de fermitate medie, avand gust dulce acidulat. Pedunculul este mijlociu, iar samburele raprezinta cca. 5% din greutatea fructului. Este sensibil la craparea fructelor.

Copaci: D33, D34

--- Szomolyai Fekete

Fructele sunt mijlocii spre mare (5-6 gr), forma lata si turtita, culoare neagra, cu gust dulce si aroma unicata. Perioada de coacere: I iunie.

Copaci: D13, D15

--- Valerij Cskalov

Fruct de de marime mare (5 -6 gr), de forma ovoidala, culoare rosu inchis, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: III mai – I iunie.

Copaci: C11, C14, D12, r12

--- Vega

Fruct de marime mare (6-8 g). Forma sferica usor turtita. Coaja tare, de culoare galben cu rosu, acoperit cu rosu marmorat. Pulpa tare, gust caracteristic, amarui.Perioada de coacere: II iulie.

Copaci: C19


Coacaze --- Coacaze

--- Abanos si Deea

Soiurile Abanos si Deea aclimatizate, rezistente la seceta, inghet si daunatori, foarte productive. Coacaz Rosu si Coacaz Negru

Copaci: B24, B25, B26


Gutui --- Gutui

--- Bereczki

Fruct de marime mare, forma de para, culoare galbena, pulpa alb-galbuie, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: III septembrie - I octombrie. Polenizator: Angersi, champion, partial autofertil.

Copaci: B61, C60, C61


Mar --- Mar

--- Batul

Fructele sunt de marime mica spre medie (100-120 g), avand o forma sferica. Pielita de culoare galben-verzuie, acoperita pe partea insorita cu rosu, este neteda si lucioasa. Pulpa este crocanta, cu aroma si aciditate specifice. Este rezistent la boli si foarte rezistent la ingheturile tarzii de primavara. Se recolteaza la inceputul lunii octombrie.

Copaci: A50, A52, A53, A54

--- Florina

Fructe de marime mijlociu spre mare (170 - 180 gr), usor tronconic cu epiderma verde galbui, acoperita cu rosu oranj pe 2/3 din suprafata, pulpa este ferma, suculenta, usor acidulata Perioada de culegere: I octombrie.Perioada de pastrare: octombrie – martie.

Copaci: A20, A44, A45, A47, A49

--- Golden Delicious

Pomul de vigoare redusa, cu rodire pe tepuse, intra timpuriu in rod si produce mult, dar alternant. Se preteaza la densitat mari de plantare si conducere in garduri fructifere. Soiul este sensibil la rapan. Fructul este supramijlociu de 140-180g, sferic usor alungit sau tronconic, de culoare verde-galbui sau galben la maturare, pielita este uneori acoperita, partal cu rugozitate. Pulpa alb-galbuie, densa, suculenta, dulce usor acidulata, cu gust foarte bun. Este soiul preferat de cei mai mult consumatori. Epoca de coacere si consum de la sfarsitul lunii septembrie pana in martie.

Copaci: A7

--- Golden Reinders

Fructe de marime mare (150 - 190 gr), sferic, usor alungit sau tronconic, verde galbui. Pulpa alb galbuie, suculenta, dulce, usor acidulata. Perioada de culegere: III septembrie. Perioada de coacere: septembrie-martie.

Copaci: A10, A12, A14, A15, A16, A17

--- Idared

Fruct de marime mare (170 -200 gr), forma sferic-turtite si putin costate, culoare rosu zmeuriu cu dungi late de un rosu mai intens, pulpa este suculenta, acidulata, dulce.Perioada de culegere: I octombrie.Perioada de pastrare: octombrie - martie.

Copaci: A21, A22, A23, A26, A27, A28, A29

--- Ionagold

Fructe de marime mare (220 -250 gr), forma sferic-turtite, pielita este subtire gallben verzui pe 30-45% din suprafata cu rosu aprins, pulpa este galben deschisa, suculenta, dulce. Perioada de culegere: III septembrie.Perioada de pastrare: septembrie - martie.

Copaci: A32, A34, A35, A37, A38, D37, D40

--- Jonathan M.41

Fucte de marime mijlocie (120 -130 gr), forma tronconica. Pielita este subtire, de culoare rosu viu. Pulpa este galbuie, suculenta, dulce, putin acidulata. Perioada de culegere: III septembrie.Perioada de pastrare: septembrie - martie.

Copaci: A30, A31, A33, A36, A39

--- Mutsu

Fruct de marime mare (230 -250 gr), de culoare verde galbui, pulpa alb galbui crocanta, acidulata, de calitate foarte buna.Perioada de culegere: I octombrie Perioada depastrare: octombrie - martie.

Copaci: A51, A55, A56, A57, A58, A59

--- Nu stiu

Nu stiu inca

Copaci: A3, A4, A8, B3

--- Starkrimson Delicious

Fructe de marime mijlocie spre mare (150 -170 gr), forma conica, de culoare rosu violaceu, pulpa este alb verzui, cu aroma placuta. Perioada de culegere: III septembrie. Perioada de pastrare: septembrie - martie.

Copaci: A11, A13, A18, A19

--- Tenroy (Royal Gala)

Fructe de marime mijlocie spre mare (150 -170 gr), forma sferica, de culoare rosu aprins, suculenta, dulce intens, putin acidulata. Perioada de culegere: I septembrie. Perioada de pastrare: septembrie-noiembrie..

Copaci: A40, A41, A42, A43, A46, A48, D39

--- Vista Bella

Fructe supra mijlociu (140 gr), forma ovosferica, de culoare rosie violacee, cu pulpa alb galbuie, suculenta, dulce, intens acidulata si placut aromata. Perioada de coacere: II iulie.

Copaci: A24, A25, D38


Migdal --- Migdal

--- Budatetenyi 70

Fruct de marime mijloci (32-38 mm), culoare miez galben deschis, gust foarte bun, dulce. Perioada de coacere: II septembrie. Polenizator: Tetenyi Botermo.

Copaci: A61

--- Tetenyi Botermo

Fruct de marime mare (peste 40 mm),miezul are gust de migdal mai intens. Perioada de coacere: II Septembrie. Polenizator: Budatetenyi 70.

Copaci: A60


Mure --- Mure

--- THORNFREE

MUR THORNFREE (fara spini) Soi cu fructe mari, parfumate, foarte productiv si viguros. Nu are spini, poate fi cules si intretinut foarte usor fata de soiurile cu spini.

Copaci: A9


Nectarin --- Nectarin

--- CALDESI 2000 (SUPER QUEEN)

Fructele sunt mari (160gr), forma globuloasa, culoare alb - verzuie, acoperita cu rosu pe 90% din suprafata, cu gust bun. Perioada de coacere: II-III iulie.

Copaci: C39, C42

--- Fantasia

Fruct dede marime mare (170 gr), de forma globuloasa, culoare galbena acoperita cu rosu aprins pe 80% din suprafata, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: III august.

Copaci: C36, C37

--- Nu stiu

Nu stiu - urmeaza sa complectez peste ceva vreme

Copaci: Nu este deocamdata plantat soiul.

--- Venus

Fruct de marime mare (200 gr), de forma sferica, culoare rosu inchis, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: II - III august.

Copaci: C32, C33, C34, C35


Par --- Par

--- Abatele Fetel

marime mare. Forma de para alungita. Coaja de culoare verde-galbuie cu pete rosii pe partea insorita. Pulpa este albicioasa, suculenta, acidulata si fina. Caracteristicile pomului: vigoare medie spre mare. Coroana este mica si deasa. Rezistent la boli si daunatori, productivitate ridicata a pomului. Maturitatea de consum: se recolteaza in prima decada a lunii septembrie.

Copaci: B13

--- Arabitka

Fructe de marime mica (40 - 50 gr.), de forma scurt piriforma, culoare galbena, cu gust foarte bun si dulce. Perioada de coacere: III iulie.

Copaci: D32

--- Clapp Rosu

Fruct de marime mijlocie spre mare, piriforma, culoare rosie, pulpa alb galbuie, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: II august.

Copaci: C27

--- Cure

Fructele sunt mari ( 170gr), piriforma, culoare verde, acoperita pe unele parti cu o rugina brun roșistica, pulpa alb – galbuie. Gust foarte bun. Perioada de coacere I octombrie. Se pastreaza pana in ianuarie.

Copaci: C20

--- Favorita lui Clapp

Fructe de marime mijlocie spre mare (180 - 220 gr.), scurt piriforma, cu pielita de culoare verde – galbui pe partea umbrita si rosu-caramiziu pe cea insorita, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: I - II august.

Copaci: B10, B15, B17

--- Hardenpont

Fruct de marime mare (180 - 220 gr), forma conica, culoare galbena cu gust foarte bun. Perioada de culegere: I octombrie. Perioada de pastrare: octombrie - ianuarie.

Copaci: B20, B21, B22, D22, D29, D29

--- Nu stiu

Nu stiu - urmeaza sa complectez peste ceva vreme

Copaci: B4, B5

--- Packham's Triumph

Fructe de marime foarte mare (200 - 270 gr), forma conica, de culoare galbena, gust foarte bun. Perioada de culegere: III septembrie. Perioada de pastrare: septembrie - decembrie.

Copaci: B16, B29

--- Untoasa Bosch

Untoasa Bosch. de marime mare (180 - 220gr.), piriform alungite cu gat lung si gros, pielita de culoare verde - galbui complet acoperita cu o rugina brun- rosiatica, cu gust foarte bun. Perioada de culegere: III septembrie.Perioada de pastrare: septembrie - ianuarie.

Copaci: B23, B27

--- Wiliams Rosu

Fructe de marime mare (160 -220 gr.), forma conica, de culoare rosie, gust foarte bun. Perioada de coacere: III august.

Copaci: B14

--- Williams

Fruct de marime mare (160 - 220 gr.), forma conica, de culoare galbena, gust foarte bun. Perioada de coacere: II - III august.

Copaci: B18, B19


Piersic --- Piersic

--- Champion

Fructele sunt mari : 130-140g. Forma sferica, cu punct stilar proeminent. Coaja pubescenta, are culoarea de baza alb-galbuie, acoperita pe suprafata mica de un rosu fad. Pulpa mediu consistenta, alb-verzuie, cu infiltratii rosiatice langa sambure. Neaderenta la sambure, suculenta, cu gust excelent. Maturitatea de recoltare : la sfarsit de august.

Copaci: C40, C41

--- Cresthaven

ructe de de marime mare (150 gr), forma globuloasa, culoare galbena, acoperita cu rosu carmin pe 50 -70% din suprafata, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: I septembrie.

Copaci: C38, C44, C47

--- Dixired

Fructe de marime mijlocie (130 gr), de forma sferica, pielita galben aurie, in cea mai mare parte cu rosu viu. Perioada de coacere: II iulie.

Copaci: B50, C45, C46

--- Early Redhaven

Fructe de marime mijlocie (130 gr), sferice, cu pielita foarte fin pubescenta, culoare portocalie striata cu rosu carmin pe cea mai mare parte din suprafata. Perioada de coacere: II – III iulie.

Copaci: C43

--- Nu stiu

Nu stiu - urmeaza sa complectez peste ceva vreme

Copaci: Nu este deocamdata plantat soiul.

--- Redhaven

Fructe de marime mijlocie sferice (130 gr), cu pielita foarte fin pubescenta, galben aurie, striata cu rosu carmin pe cea mai mare parte din suprafata. Perioada de coacere: I August.

Copaci: B46

--- Suncrest

Fruct de marime mare (130gr), sferice, cu pielita foarte fin pubescenta, culoare galbena acoperita cu rosu visiniu pe cea mai mare parte din suprafata, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: II August.

Copaci: C50

--- Superba de Toamna

Fruct de marime mare (200gr), culoare alb galbuie, cu gust foarte aromat. Perioada de coacere: I-II septembrie.

Copaci: B48


Prun --- Prun

--- Anna Spath

Fructul de marime mijlocie spre supramijlocie (35-45g), de forma sferic, usor alungita, colorat in vanat-rosiatic si acoperit cu pruina albastru deschis. Pulpa este galbena-verzuie sau aurie, suculenta, neaderenta la sambure. Epoca de coacere: de la mijlocul pana la sfarsitul lunii septembrie.

Copaci: B39, B45, D16

--- BESZTERCEI (DE BISTRITA)

Fructul de marime sub mijlocie, de forma sferic alungita, cu pielița de culoare albastru inchis, acoperita cu pruina cenusie. Perioada de coacere: I septembrie.

Copaci: D35, D36

--- Bluefre

Fruct dede marime foarte mare (60gr), forma elipsoidala, culoare albastru inchis si acoperit cu pruina cenusie, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: II august.

Copaci: B38, B40, C49

--- Cacanska Lepotica

. Fructe de marime mare (45gr), forma elipsoidala, culoare albastra, acoperita cu pruina cenusie, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: III iulie - I august.

Copaci: B34, B47

--- Cacanska Rana

Fructe de marime aare (40 - 50 gr.), de forma elipsoidala,de culoare violet. Perioada de coacere: II iulie

Copaci: B43

--- Muscat de Debrecen

Debreceni Muskotaly. Fructe de marime mijlocie (30 -35 gr), de forma invers ovoidala, de culoare roz rosiatica, cu gust bun si foarte dulce. Perioada de coacere: I septembrie.

Copaci: B41, B42

--- Nu stiu

Nu stiu - urmeaza sa complectez peste ceva vreme

Copaci: A5, A6, B8, C1, C3

--- President

Fructe de marime mare (50 -55 gr), forma elipsoidala, de culoare violet inchis, acoperita cu pruina cenusie.. Perioada de coacere: II septembrie.

Copaci: B49

--- Renclod Althann

Fructe de marime mare (45 gr.), forma sferica, culoare roz violacee, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: I - II august.

Copaci: B30, B32

--- Silvia

Fruct de marime mare (55 - 60 gr.), forma sferic-alungita, culoare violet roscat, cu gst foarte bun. Perioada de coacere: I august.

Copaci: B37, B44, C30

--- Stanley

Fructe de marime mare (35 – 45 gr), forma invers ovoidala, culoare albastru inchis, cu gust placut. Perioada de coacere: III august - I septembrie.

Copaci: B28, B31, B33, B35, B36, B51


Visin --- Visin

--- Crisana

Este un soi foarte raspandit la noi in tara. Fructele sunt mari, cordiform-rotunjite. Pulpaeste rosie, neaderenta la sambure, cu sucul roz-rosietic care pateaza slab. Se matureazala sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie.

Copaci: B7

--- Nu stiu

nu stiu inca

Copaci: B6, C4, C5, C6


Zmeura --- Zmeura

--- CAYUGA

Soi cu fructe mari cu o aroma deosebita si un gust foarte placut, fructifica abundent primavara incepand 15 iunie si apoi incepand din luna septembrie pana iarna rodeste continuu. Aclimatizat, rezistent la transport, inghet si daunatori.

Copaci: B9

--- REMONTANT

Soi cu fructe foarte mari, culoare rosu aprins, fructifica incepand cu 15 iunie, tot timpul anului. Aclimatizat, rezistent la transport, la inghet, drajoneaza puternic.

Copaci: B11

--- THE LATHAM

Soi timpuriu, fructe mari, cu o singura fructificare, dar abundenta incepand cu 15 iunie. Aclimatizat, rezistent la inghet si daunatori, soi erect nu are nevoie de sisteme de sustinere. Poate fi cules din doua in doua zile timp de aproximativ 45 de zile.

Copaci: B12


 

emberland   completdesign